OPTIKA VITRUM U ZAGREBU

Optika Vitrum

Optika Vitrum je obiteljska tvrtka, koja obavlja optičarsku i optometrijsku djelatnost,  osnovana 1990. godine. Vode je supružnici Jasna i Zdravko Beljan, magistri znanosti iz optometrije i majstori očne optike. Zdravko Beljan prošao je edukaciju za obavljanje refrakcije i pripasivanja kontaktnih leća na Visokoj školi za optometriju u Hallu, Tirol, Republika Austrija. Oboje supružnika stekli su zvanje inženjera optometrije na Veleučilištu Velika Gorica. Magistarski studij iz Vision Science and Business (Optometry), koji su završili u Aalenu, proveden je u suradnji s američkim sveučilištima New England College of Optometry iz Bostona, Massachusetts i College of Optometry  iz Forest Groove, Oregon. Magistarski rad obranili su tezom: „Astigmatism and aging“.

U SAD-u, u Denveru, na dvije klinike provodili su dodatni program  iz kliničke optometrije i binokularnog vida. Na Pacific University, College of Optometry pohađali su dodatni program sportskog vida.

Svake godine Jasna i Zdravko Beljan pohađaju više znanstvenih i stručnih skupova u Europi i SAD-u. Posebna područja od interesa su im pripasivanje specijalnih kontaktnih leća, korekcija astigmatizma s analizom blizinskog astigmatizma, binokularna korekcija vida, kontrastni vid, noćna kratkovidnost, prilagodba refrakcijske korekcije specifičnostima zanimanja ili aktivnostima koje imaju specifične zahtjeve: glazbenicima, računalnim stručnjacima, sportašima. Članovi su domaćih i međunarodnih udruženja optičara i optometrista. Redoviti su sudionici kongresa Europskog udruženja očnih optičara i optometrista (ECOO).

Svi članovi tima Optike Vitrum obuhvaćeni su programom kontinuirane edukacije i treninga iz područja očne optike, kontaktnih leća i refrakcije oka, te pohađaju stručne seminare kako u zemlji tako i u inozemstvu. Zdravko Beljan  također je i stručni suradnik u nastavi na kolegijima Kontaktne leće, te Refrakcija i binokularni vid u Veleučilištu Velika Gorica.

Optika Vitrum smještena je u Masarykovoj ulici broj 12, u Zagrebu. Ponuda Optike Vitrum sadrži artikle isključivo najviše provjerene kvalitete. Stručnost, znanje i dugogodišnje iskustvo jamče klijentima najviši standard u odabiru i izradi naočala i kontaktnih leća.

ŠTO NAŠI VJERNI KLIJENTI KAŽU O NAMA

Nakon Vitruma i na dioptriju gledam drugim očima!
Rene Bitorajac