SUNČANE NAOČALE

Sunčane naočale u Optici Vitrum

Individualnost po mjeri i bolji vid u suradnji s Optikom Vitrum

Dopustite nam da Vas savjetujemo da vidite više i izledate bolje.
Naša ponuda sastoji se od najnovijih luksuznih i dizajnerskih modela, s vrhunskom optikom. Za one koji trebaju dioptrijsku korekciju, mnogi se modeli mogu pretvoriti u dioptrijske sunčane naočale.

NAJPRESTIŽNIJE MARKE SUNČANIH NAOČALA NA POLICAMA NAŠE OPTIKE

OSTALI BRANDOVI SUNČANIH NAOČALA

Djeca također imaju koristi od nošenja sunčanih naočala. Budući da se dječje oko razvija, treba ga zaštititi, a svijest o tome nije jednako razvijena u svih roditelja. Rijetki su oni koji će dopustiti djetetu da iziđe bez odjeće, no rijetko tko od roditelja inzistira na nošenju dječjih sunčanih naočala iako su nužne na jakom suncu.
Dioptrijske sunčane naočale štite od sunčeve svjetlosti i od UV zraka. Mogu biti jedno jakosne i progresivne. Uzimanjem u obzir dioptrijske vrijednosti, savjetovati ćemo Vas i pomoći pri izboru optimalnog rješenja za Vas.

Leće za dioptrijske sunčane naočale mogu biti zatamnjene u neograničenim mogućnostima kombinacija. Dioptrijske sunčane naočale mogu biti samo zatamnjene, a mogu biti i fotoosjetljive i polarizirane.

Fotoosjetljive naočalne leće su u zatvorenim prostorima transparentne, a u otvorenom prostoru tamne do 80%.

Polarizirane naočalne leće eliminiraju odsjaje od vodoravnih površina i sprječavaju bliještanje. Štite od opasnih UVA i UVB zraka. Omogućuju najtočniju i najoštriju percepciju boja te time i veću udobnost gledanja. Preporučuju se za vožnju po suncu i po kiši, za sve aktivnosti na otvorenom, a naročito za ribolov, jedrenje i za zimske sportove.

Dioptrijske sunčane leće u boji mogu se ugraditi u bilo koji dioptrijski okvir ili u okvire sunčanih naočala. Dioptrijske sunčane naočale izgledaju potpuno isto kao i druge sunčane naočale.

Boje leća sunčanih naočala u ponudi često ovise o trenutnom modnom trendu, ali biranje boje prema trendu ne garantira optimalni komfor vida. Najboljim bojama za sunčane naočale smatraju se siva, smeđa i zelena. Smeđa boja naočalnih leća je najbolja za vozače jer izoštrava kontraste i omogućava bolje raspoznavanje signalnih svjetala u prometu (semafori i žmigavci). Zatamnjenost naočala također ovisi o trendu. Svijetle naočale koje su se nosile posljednih godina odlične su kao gradske naočale, ali na otvorenom obično ne zadovoljavaju, pa za plažu ili vožnju treba ipak odabrati tamnije sunčane naočale.