Alain Mikli

alain mikli

Ovaj luksuzni brand naočala prvi je put predstavljen 1978. godine u Parizu i započeo novu vrstu mode – modni dizajn naočala.

Alain Mikli, dizajner francusko – armenskog porijekla, prva je osoba koja je postigla svjetski uspjeh kao dizajner dioptrijskih i sunčanih naočala.

Danas je ovaj brend sinonim za prepoznatljivost i provokaciju, zahvaljujući jedinstvenom dizajnu i ekskluzivnim kombinacijama boja.

Suradnja Alaina Miklija s vrhunskim modnim dizajnerima kao što su Claude Montana, Jean Paul Gaultier, Issey Miyake, Jil Sander, Donna Karan i umjetnicima poput Wim Wenders, Grace Jones, Kanye West i Elton John, definirala je estetiku naočala tijekom 80-ih i 90-ih. Jedan od najutjecajnijih glazbenika današnjice, Kanye West, nosio je par originalnih Mikli naočala u svom glazbenom videu “Stronger”.

Začetnici luksuza i prepoznatljivosti

Dobro poznat po bogatim i hrabrim bojama, brend je čuven po svom inovativnom i teatralnom pristupu dizajnu. Ekskluzivni i raznobojni acetati od kojih se izrađuju okviri, esencijalni su za Alain Mikli. Kombiniranje boja i uzoraka u dizajnu luksuznih naočala kako bi se postigli nekonvencionalni i dramatični rezultati, pokazalo se hrabro, ali i uspješno.

alain-mikli-naocale

Svi acetati, materijali za izradu okvira naočala, u Alain Mikliju proučavaju se  i razvijaju više od 35 godina, u suradnji s uglednim talijanskim proizvođačem Mazzucchelli. Ikonične boje kao što su „noir nacre“, „rouge Mikli“ ili „damier“, postale su utkane u sam DNK brenda i postavile visoke standarde za cijelu industriju dizajna naočala.

alain-mikli-naocale

Svake godine Alain Mikli razvija i izbacuje nekoliko novih boja i uzoraka koji su inspirirani čvrstom vezom i ljubavi prema umjetnosti i modi. Status koji Alain Mikli ima u svijetu luksuznih naočala, najbolje dokazuju Miklijevi okviri koji nemaju vidljiv logo, a prepoznatljivi su u treptaju oka.

alain-mikli-naocale

 

https://www.alainmikli.com/

Kontakt

Optika Vitrum