Caroline Abram

Educirana i iskusna u optici, Caroline Abram godinama je radila u dizajnerski orijentiranim prodavaonicama, a 1998. godine počinje dizajnirati nakit i pribor za dioptrijske i sunčane naočale: lančiće za naočale, povećala, kazališne durbine i slično. Oživjela je gotovo zaboravljeni modni dodatak kazališni durbin, odnosno maleni dalekozor za kazalište i operu koji je vrlo brzo doživio međunarodni uspjeh.

caroline abram

Nagrađena dvjema zlatnim Silmo nagradama, tvrtka Filao otvorila je zanatske radionice u Dakaru gdje je Caroline provela djetinjstvo. Tamo je trenirala ženski tim, koji se bavi proizvodnjom već 15 godina, u izradi modela njenih modnih linija dodataka za naočale. U svom dizajnu, Caroline Abram koristi različite materijale kao što su smola, srebro, drvo, poludrago kamenje…

caroline abram

Esencija ženstvenosti

Tijekom svojih putovanja otkriva čari Floride i 2008. godine pokreće svoju vlastitu kolekciju naočala koje je podsjećaju na staromodan šarm Miamija. Šezdesete, vintage i South Beach inspirirali su Caroline: mačje oči, boje i ekstremna ženstvenost. Ona dizajnira sunčane naočale za žene koje se žele osjećati senzualno, lijepo ili samosvjesno. Caroline Abram je sinonim za ženstvenost, eleganciju, boju, svježinu i smjelost.

caroline abram

Caroline Abram dizajnira u dinamičnim bojama i osebujnim tonovima. Ona dizajnira naočale koje upotpunjuju osobni stil i savršeno se usklađuju s odjećom, torbicama ili cipelama. Sunčane naočale Caroline Abram prizivaju nostalgiju i starinski šarm Miamija šezdesetih godina prošloga stoljeća.

caroline abram

Nakon što je često od svojih kupaca čula pitanje: “Dizajnirate li za djecu?”, Abram 2014. godine lansira dječju kolekciju naočala i okvira Tête à Lunettes. Linija je ovjenčana nagradom Silmo za najbolji dizajn za djecu. Caroline Abram stvara kolekcije koje potiču ovisnost o naočalama i želju za parom u svakoj boji. Svaka žena trebala bi posjedovati par sunčanih naočala koje je čine posebnom, ženstvenom i lijepom. Upravo to su naočale s potpisom Caroline Abram.

caroline-abram-naocale

Kontakt

Optika Vitrum