Matsuda

U svijetu stalnih promjena, Matsuda je brand usidren u tradiciji obrtništva i savršenoj izvedbi. Izrazito japanski pristup kombiniranja ručnog rada i inovativne tehnologije vođen filozofijom eksperimentiranja, nepogrešivo je Matsuda. Svaka napravljena kreacija sama je po sebi umjetnički primjerak – ugodan oku, ali i na prvi dodir.

matsuda naočale

Matsuda počinje svoju povijest 1967. Godine u Tokiju. Osnivač branda bio je modni dizajner Mitsuhiro Matsuda, poznat i kao jedan od osnivača Tokijskog modnog tjedna. Njegova jedinstvena kolekcija naočala predstavljena 1989. godine i danas se smatra umjetničkim djelom te je iznimno tražena i cijenjena među kolekcionarima.

250 koraka, 71 sat, 13 obrtnika

Svaki Matsuda dizajn ručno je izrađen u renomiranoj radionici naočala u japanskom gradu Sabae. Izrada zahtijeva dvije godine i čak nezaobilaznih 250 koraka za u procesu. Matsuda naočale stvorene su zahvaljujući 50 godina eksperimentiranja i kreativnog istraživanja. Svaki okvir odražava jedinstveno putovanje od koncepta do izgradnje.

matsuda japan

Korištenjem najfinijih metala na svijetu – titana, nehrđajućeg čelika, srebra i 18 karatnog zlata, Matsudini japanski majstori pretvaraju ove sirovine u nevjerojatno detaljna umjetnička djela, dajući prednost kvaliteti u odnosu na masovnu proizvodnju.

Matsuda leće u sunčanim naočalama lakše su i otpornije na udarce od stakla i pri tom filtriraju 100% štetne UV zrake. Svaka leća je obrađena sa sedam slojeva antirefleksivnog premaza. Time se smanjuje naprezanje očiju i eliminiraju neželjene refleksije. Za još veću jasnoću, Matsuda polarizirane leće filtriraju odsjaj i pojačavaju kontrast.

matsuda

Kontakt

Optika Vitrum