Oliver Peoples

Rođen u srcu Zapadnog Hollywooda, na bulevaru Sunset, Oliver Peoples osnovan je 1987. godine otvaranjem svog prvog butika s dizajnerskim dioiptrijskim i sunčanim naočalama. Jedinstvena kultura Los Angelesa – elementi mode, filma, umjetnosti, glazbe – od samog početka inspiracija su brenda. Kroz autentičan i dosljedan glas, Oliver Peoples nikada se ne oslanja na svoj logotip, već na njegovanje odnosa s istomišljenicima koji ga cijene i prate.

oliver peoples naocale

Prvi dizajn Oliver Peoplesa inspiriran je kolekcijom vintage američkih naočala. Prve Oliver Peoples kolekcije bile su klasični, bezvremenski stilovi naočala, prirodnih boja s diskretnim brendiranjem i suptilnim detaljima. Definiranjem nove, intelektualne kategorije, smjer dizajna dioptrijskih i sunčanih naočala promijenio se na globalnoj razini. Ova starinska estetika koja je inspirirala prve kolekcije ostala je u središtu branda.

oliver peoples naocale

Ikona bez logotipa

Svaki okvir Oliver Peoples naočala ručno je izrađen, uz posebnu pažnju posvećenu detaljima. Oblikovanjem i usavršavanjem materijala nastaje uravnotežen i profinjen konačni proizvod. Tehnički zamršen proces uključuje najsuvremenije strojeve, ali i ljudski dodir. Svaki okvir se polira i na kraju ručno podešava, pažljivo se vodeći originalnom skicom.

oliver peoples naocale

Velik broj Oliver Peoples okvira dioptrijskih i sunčanih naočala je retro-stiliziran, ali uključuje vrhunsku tehnologiju i nove trendove. Njihove su kolekcije ikoničke i omiljene u svijetu slavnih i poznatih. Proizvedene u Italiji i Japanu, kolekcije su izrađene od najkvalitetnijih materijala što ih čini lijepim naočalama koje mogu potrajati cijeli život.

oliver peoples naocale

Oliver Peoples jedan je od najosebujnijih brendova u svijetu dizajna naočala. Prepoznatljiv je po nekim elementima koji se pripisuju samo – Oliver Peoplesu! Najpoznatiji je nedostatak vidljivog logotipa što naglašava samu ljepotu okvira i odaje jasan i čvrst stav, bez potrebe za opravdanjem drugih.

oliver peoples naocale

https://www.oliverpeoples.com

Kontakt

Optika Vitrum