Starck

Philippe Starck zasigurno je jedan od najvećih arhitekata povijesti dizajna i poznat po nekim predmetima koji su danas postali kultni. Prije više od 20 godina, Starck Eyes revolucionarizirao je dizajn dioptrijskih i sunčanih naočala uvođenjem koncepta bioničkog dizajna, odnosno “uzimajući inspiraciju iz tijela kako bi stvorio tehnologije koje su bolje prilagođene ljudskom biću”.

PHILIPPE STARCK NAOČALE

Kao sin poznatog inženjera zrakoplova, Starck je odrastao u ideji promišljanja i stvaranja izuma. S prijateljem i dizajnerom Alainom Miklijem, 1996. godine osniva Starck Eyes. Zajedno žele osmisliti najnaprednije, trajne i elegantne okvire. Starck Eyes je diskretan proizvod koje je ujedno filozofski i visoko tehnološki. Jedinstvene, 360-stupanjske, višesmjerne šarnire krilaca nazvani Biolink, najpoznatiji je dio Starck okvira i ono što ih izdvaja od ostalih.

PHILIPPE STARCK NAOČALE

Bezvremenski trend i dizajn

Kreativna jednostavnost i inovativni dizajn Starck naočala osvajaju već na prvi pogled. Zglobovi okvira oblikovani su prema zglobu ramena što znači da se mogu okretati za 180 stupnjeva. Prilagođeni, ergonomski dizajn omogućuje okviru dobro i udobno uklapanje, bez obzira na oblik glave i lica. Posebno patentirani vijci i manji šarniri krilaca naočala čuvaju okvire od širenja radi čestog korištenja.

PHILIPPE STARCK NAOČALE

Materijali korišteni za Starck naočale su Biozero (tekući injektirani polimer), karbonska vlakna, acetat i guma. Starck nikada ne prestaje pomicati granice i kriterije suvremenog dizajna. Okviri se izrađuju uz najviši stupanj tehničke savršenosti.

PHILIPPE STARCK NAOČALE

Minimalistički industrijski dizajn i najkvalitetniji materijali čine Starck Eyes naočale modnim dodatkom iznad svih trenutnih modnih trendova. Ovi okviri namijenjeni su onima koji vole dizajn, zahtijevaju vrhunsku udobnost i ne pristaju na kompromise.

PHILIPPE STARCK NAOČALE

Kontakt

Optika Vitrum