Vrhunske sportske naočale
vitrum-sportske-naocale-damir-martin-001

Karakteristike sportskih naočala

U pravilu su leće za sportske naočale izrađene od polikarbonata, najčvršćeg poznatog optičkog materijala koji je oko osam puta čvršći od uobičajenih naočalnih plastičnih materijala. Polikarbonati su 100 posto otporni na prolaz štetnih UV zraka.

Dobre sportske naočale imaju mogućnost promjene leća, ovisno o uvjetima na sportskom terenu. Za dvoranu te za noćne aktivnosti stavljaju se prozirne leće, za maglovito vrijeme te za sumrak najbolje su svijetle žute leće koje izoštravaju kontraste, a za sunčane dane uzimaju se tamne s do 85 posto zatamnjenja.

Za sportove na vodi te za sportove na snijegu nužne su polarizirajuće leće koje uklanjaju bliještanje s površine vode ili snijega. Leće su besprijekorno optički obrađene pa garantiraju oštar vid.

Naši ekskluzivni brendovi

Sportske naočale za plivanje

Mnogi nositelji naočala i kontaktnih leća vide nejasno dok plivaju. Naočale za plivanje s mogućnosti dioptrije u vrijednostima su od -10.00 sph do +8,00 sph i podesivim nosnim mostovima.

Preporučujemo ih za sportske natjecatelje, rekreativce i za ronioce. Vodootporne su i štite oči od klora i zagađivača. Dostupne su u dvije veličine: za odrasle i za djecu. Omogućuju bolju vidljivost iznad i ispod vode, a time i više sigurnosti, zabave i uspjeha u natjecanju.

Izvanredna kvaliteta, izdržljivost, maksimalna udobnost, moderan dizajn, jednostavne za rukovanje. Pomoću dioptrijskih naočala za plivanje otkrit ćete novi vodeni svijet!

Kontakt

Optika Vitrum