Progresivne leće

O naočalama za vid, jednojaksonima ili progresivnima, rijetko razmišljamo dok se ne dogodi trenutak kada nam postanu neophodne. Danas, lakše no ikad rješavamo problem dostupnosti i odabira naočala. Prava mala revolucija u pomagalima za vid stiže u obliku modernih, progresivnih naočalnih leća. Samo jedan par progresivnih naočala može riješiti više problema – ispraviti kratkovidnost ili dalekovidnost pri gledanju na daljinu, pomoći pri čitanju kod prezbiopije te omogućiti da i srednje udaljenosti vidimo jasno i oštro.

Progresivne naočalne leće olakšavaju svakodnevicu

Osobe koje koriste naočale, dobro znaju kako je to kada nam trebaju, a ne možemo ih pronaći. Problem je još teži ukoliko koristimo nekoliko različitih parova za različite udaljenosti. Zamislite kada biste mogli prepoznati svog šefa na kraju hodnika, pogledati svog poslovnog partnera u oči za konferencijskim stolom i pročitati sadržaj nacrta ugovora, a da ne pri tom morate mijenjati naočale! Upravo zato su progresivne naočale sve češći odabir onih koji žele više slobode i jedan par naočala za sve slučajeve i sve udaljenosti.

Nakon 40. godine života, dolazi do prirodnih promjena očiju koje se zove prezbiopija. To stanje smanjuje našu sposobnost jasnog gledanja izbliza. Progresivne naočale imaju znatno veće vizualne i kozmetičke sposobnosti u usporedbi s tradicionalnim bifokalnim naočalama. Zato ne čudi da ih optičari često nazivaju naočalama visokih performansi jer korigiraju više dioptrija u jednom paru. To znači da kada pogledate ravno, kroz progresivne leće možete vidjeti u daljinu, a kada pogledate kroz donji dio naočala, vidite oštro sve predmete u blizini i čitate bez poteškoća.

PROGRESIVNE NAOČALE

Više od pomagala za vid

Progresivne naočalne leće ne pomažu samo kod kratkovidnosti i dalekovidnosti, već mogu ispraviti i astigmatizam. Iako su danas naočale u modi, bez obzira na to jesu li uistinu potrebne ili ne, progresivne naočale nude više od mode i više od običnih naočala. Ova moderna alternativa idealna je za one koji žele najnovija dostigunuća moderne tehnologije u multifokalnoj korekciji vida, a pri tom ne pristaju na kompromise. Atraktivan i moderan dizajn naočalnih leća dobiven je najnovijim proizvodnim metodama te garantira kvalitetu i dugotrajnost.

Za razliku od klasičnih naočala za čitanje, progresivne naočale omogućuju neprekidan, oštar vid u daljini, u blizini i na svim udaljenostima. Budući da na progresivnim naočalnim lećama nema vidljivih “bifokalnih linija”, one odaju više mladalački izgled za razliku od bifokalnih naočala. Moderne metode proizvodnje progresivnih naočala, pomoću digitalnih alata za dizajn i proizvodnju, čine progresivne naočale vrlo udobnima za nošenje. Ukoliko vaš životni stil zahtijeva da vaše oči često moraju reagirati na brzo promjenjive vizualne situacije i različite udaljenosti, progresivne naočale su idealan odabir.

Točnim mjerenjem svih parametara vida potrebnih za izradu, pomoći ćemo vam u odabiru vaših idealnih progresivnih naočala i prilagoditi ih vašim jedinstvenim vizualnim potrebama. Uz kratku poduku upotrebe, jamčimo da ćete postati još jedan zadovoljan korisnik progresivnih naočala.

Kontakt

Optika Vitrum